/
0 Comments
Yaaa....inilah ia salah satu aktiviti terbaru yg sy ceburi di UIA ni, caklempong! hehe..klu sapa2 x tau caklempong ni apa benda, boleh pergi kat yahoo search then taip CAKLEMPONG..=p sy pun xtau sngat nak describe apa bendanya caklempong ni tp secara ringkasnya ialah muzik tradisional N. Sembilan..ala2 mcm gamelan gak, tp alat2 yg diketuk tu kan (namanya bonang..agaknyer laa..) kcik sket dari gamelan punyer..asalnyer saje2 je masuk sbb ada kwn dalam tu, tapi jadi minat lak sebab biasala, bnda2 berkaitan dgn muzik ni mmg blh buat sy jd excited sket..so far best gak la join kelab caklempong UIA ni (yg dikenali sbg Andeka Caklempong). Ada lah beberapa kwn dalam kelab tu, yg hampir kesemuanya perempuan, lelaki ada la budak2 baru 3 org kot termasuk saya..huhu,xpe, yg penting hepy..so dlam caklempong ni ada lah barisan pemain alat2 nye..antaranya ada alat yg nama gereteh (3 org pemain termasuk saya), tingkah 1, tingkah 2, pemain2 percussion, sarunai, dan beberapa lg. So baru2 ni ada AGM caklempong diadakan, kitorang 5th batch ni kna lah buat persembahan sebagai org baru dalam kelab ni, dan gmbr yg terpampang ni merupakan gmbr sewaktu ktorg wat persembahan..huhu, menyanyi dah biasa, tapi ni 1st time main alat muzik gini n buat persembahan dpn org rmai, so nervous sket. apa2pun smuanya berjalan lancar, Alhamdulillah..so untuk sem ni yg akan berakhir x lama lagi, latihan caklempong pun dah takde sbb exam pun dah dkt, next sem lah berjumpa lagi dengan caklempong n d geng !

p/s: gmbr adalah ihsan dari rakan se'gereteh',Sha..TQ ;)


You may also like

Yaaa....inilah ia salah satu aktiviti terbaru yg sy ceburi di UIA ni, caklempong! hehe..klu sapa2 x...

No comments: