/
0 Comments
Rindu betul bila tgk gambar2 kenangan masa di matrik UIA (Julai 2004-April 2006).Masa tu kitorang satu bilik hepy n go lucky..haha. trase btul ukhuwwah tu dgn kawan2 bilik lama..ni lah kengkawan sebilik iaitu Taqi (ni bukan sbilik je, tp sebilik punyer sebilik, maksudnya mmg ada bilik2 dalam bilik tu, sy sebilik dgn Taqi ni dari masuk matrik UIAni sampai lah klua matrik), pastu Hafizal (mamat Kedah, berjiwa patriotik,psl dia budak lepasan PLKN..hehe), Adi (sorang yg snang di ajak berkawan, bergurau, sempoi), Azizi (ni antara yg sekepala dengan sy, sama2 minat nyanyi, suara dia power gilerrr, jgan tgk bdn kcik suara x power..dia lah yg slalu dgr preview lagu2 yg saya buat), dan last skali Hafrizal (budak baik, xtau la nak kata dia ni spesis study ke x, tapi klu ngadap laptop mesti dia main game bola). So disebabkan kitorg time tu dah nak habis sem dan akan masuk UIA gombak lak, satu jamuan pun diadakan..haha, giler, jamuan ni bertempat di padang rumput sebelah court takraw matrik uia..haha, kalau sapa2 budak matrik uia mesti tau tempat ni..lawakbetul, ada ker makan tepi court takraw, pastu tu ha tgk apakah jenis alas kitorang duduk..mewah giler,comforter dijadikan mcm tikar lak kan..haha.biasa lah nak hbs sem, so tikar xde, comforter pun boleh laa..so time tu sorang tongtong (kongsi2) RM 10 sorang, dapat lah makann yg menyelerakan iaitu nasi putih,kentang goreng, ayam gorng, sampan (ni salah satu favourite time tu, kat kantin B je ada, kiranya macam aiskrim tambah cocktail,sedaaaappp..), pastu ada gak pizza hut..alhamdulillah, best la time tu.

Yang x bestyer......................

ha, biasalah, dlm kegembiraan tu ada plak kedukaan yg melanda..nak dijadikan cerita, lepas je jamuan tu berakhir, budak2 ni pun masing2 balik lah bilik, sy n adi g pulangkan perkakas2 jamuan tadi ke kantin B smula..malam tu kiranya ramai budak dah start balik kampung, kitorng pun after hantar brg2 tadi terus balik mahallah (kolej), tapi x naik bilik lagi, saje lepak bawah tengok budak2 yg dah naik bas uia untuk balik Kedah..tiba2 hafizal dtg nak naik bas (sbb dia pun akan balik kedah gak),then dia sempat cakap g lah naik bilik, ada barang2 hilang ! Ha sy ngan adi pun naik lah bilik, dan nak tau apa yg hilang? Taqi punyer CPU dan laptop Hafrizal telah dicurik! Aduhai..ms tu diorng pun ingat laptop sy hilang gak sebab wayar2 laptop smua ada atas katil tapi laptop xde, tapi sebenarnya saya mmg tinggal wayar2 tu atas katil before g jamuan tadi, tgkdalam locker, huh..ada..syukurlah.laptop sy ada, tapi sdeh sangat gak sebab kwn2 punyer lak kna curik..kitorang dah stat suspek 2, 3 org kawan yang meragukan..biasalah, kawan2 pun sama je. Kitorng sesama sendiri duk berbincangdan buat spekulasi sapa yg disyaki..mmg lah tekaan smua kitorag berstuju, tapi kalau dah kawan, xkan nak pnggil n soal siasat, nnt jd gaduh la plak kan..so malam tu agak berakhir dengan sdikit kekecewaan terutamanya pada Taqi dan Hafrizal..pelik kan, laptop hafrizal yg dalam locker tu boleh kena curik, locker dia bukan kena kopak, tapi pencurik tu bukak skru engsel tu satu persatu..nampak sangat la kan dia mmg org di kalngn kawan2 yang tau kitorang akan adakan jamuan malam tu, sebab tu dia ada time nak bukak skru2 tu..
Dan sampai skrg masih x tau sapa yang curik,.sendiri mau ingat lah kwn2 ye, x halal duit masuk perut hasil mencuri..yng penting, rasanya Taqi dan Hafrizal mungkin dah dapat lupakan sket sebanyak kesedihan tu.



Info kengkawan
1) Taqi (Science Physics), skrg di UIA Kuantan
2) Hafrizal (Bio Science), skrg di UIA Kuantan
3) Azizi,skrg menyambung pelajaran di Terengganu, xsure apa nama tempat tu
4) Suriadi (Engineering Biotech), skrg di UIA Gombak, tapi dok kolej lain
5) Hafizal (Engineering Biotech), skrg di UIA Gombak, juga dok kolej lain, tapi ada gak sekelas


You may also like

Rindu betul bila tgk gambar2 kenangan masa di matrik UIA (Julai 2004-April 2006).Masa tu kitorang sa...

No comments: