/
0 Comments
sabtu: 800pm - latihan selawat untuk show ahad malam di Dewan Perdana Felda
ahad: 10am-4pm - Rumah terbuka MUNSYID, Devotees merupakan antara tuan rumah
8-10pm - Show di Dewan Perdana Felda, majlis perkahwinan anak Pengarah IPIK
10-11pm- Show solo jemputan oleh Alumni Ma'ahad Muhammadi Kelatntan di UIA

Huhu, sabtu lepas (18hb) malam sy start berkumpul d ofis devotees sebab ada latihan selawat untuk show ahad malam..so malam tu selain devotees, ada gak budak2 newise (grup indie nasyid KUIS)..lepas mkan ngan diorang kat kedai (ada peristiwa x best, tom yam saya tumpah kat slua..huhu, panas dan pastu slua tu bau tomyam dan kemudiannya bau tak best langsung..), kitorang balik umah dan devotees pun buat latihan sket2..fuad (newise) dah balik umah terus, angah (newise) tido ofis kitorng, dia tolong tukarkan tali gitar saya, sebab dia terer dan mmg minat giler dengan gitar2 ni..lps habis training (devotees & salleh brothers), budak2 devotees lain ni start ar tido,,masa tu dah kul 2am kot.,tapi saya stay terus sebab nak siapkan music programming lagu Ayat-Ayat Cinta yang akan saya bawak pada persembahan solo ahad malam. So mmg bertungkus lumus sket dengn bantuan yg sangat banyak dari bro salleh, dia lah yg jaga recording backup, mixing, masterng cd lagu yang saya akan buat persembhan tu..lepas record guitar session, buat backup lak..dengan bantuan angah gak, dapat lah siap seket backup..thanks banyak2 angah byk sngt tolong. =) then dalam kul 5am baru saya tido, tp bro salleh tak tido lagi sebab dia masih dok kat studio mengerjakan benda2 tu..huhu..esok paginya (ahad) kul 7.45am semua dah bersiap untuk pergi damansara untuk open house..jadi pada open house tu mmg ramai lah penasyid2 yg datang sebab memng majlis ni gabungan Galeri Ilmu Sdn Bhd dan MUNSYID (Majlis Usahawan Nasyid Malaysia). Antara penasyid yg menjadi tuan rumah ialah Rabbani, Hijjaz, Inteam, Raihan, Fareast, Devotees, Saujana, dan Syifa'. So mmg start lepas tghari dah ramai giler dtg, devotees pun ada buat persembahan, 2 lagu raya (1lagu duet dengan salleh brothers dan 1 lagi lagu kami sendiri). Mmg panas hari tu, asyik minum air je, badan pn dah lemah sket kepenatan..Lbih kurang jam 3pm kami terpaksa minta diri sbb kna g bersiap untuk show malam, ada soundcheck. Badan dan berpeluh2, so kna lah mandi dulu.

Jam 6pm smua dah siap berkumpul di Dewan Perdana Felda utk soundcheck, then naik bilik persalinan untuk bersiap2. Show start kul 8.45pm setelah pengantin sampai, abis show je saya terus minta diri untuk balik UIA menghadiri jemputan persembahan oleh alumni ma'ahad muhammadi kelantan, jamuan hari raya..

Di LT4 IRK, UIA - kehadiran tak lah brapa ramai sebab hujan, , tapi saya still ok sebab yg penting tak kira lah crowd ramai ke sket, kita as penyanyi kena lah control yg sket tu biar jadi havoc..hehe, so saya sempat mendendangkn 2 buah lagu iaitu Satu Hari di Hari Raya (nyanyian asal M. Nasir) yg saya ajak rakan saya dari Ma''ahad gak iaitu Fakhri untuk sama2 duet, dan lagu ke-2 yg special iaitu Ayat-Ayat Cinta, yg saya dah bertungkus lumus siapkan minus1 lagu ni..huhu..tapi ms show tengok lirik ar sebab x sure sangat liriknya..Alhamdulillah rasanya ok malam tu, penonton pun supportive..thanks rakan2 ma'ahad muhammadi uia.

Habis malam tu je dah start dah ramai yg mengirimkan sms..untuk mengucapkan SELAMAT HARI LAHIR !!! Hehe...bersambung post seterusnya...=)

p/s: penghargaan buat Bro. Salleh Brothers, Angah Newise, Qayyum, dan Fakhri.


You may also like

sabtu: 800pm - latihan selawat untuk show ahad malam di Dewan Perdana Felda ahad: 10am-4pm - Rumah terbuka MUNSYID, Devotees merupakan antar...