/
0 Comments
Isu-isu mutakhir berkenaan kekejaman dan kezaliman yg berlaku ke atas Gaza mmbuatkn kita smua umat Islam ni terasa akan bahang keganasan tersbut. Walaupun jauh di mata, tapi pada hakikatnya kita skrg sangat dekat dengan mereka, dengan adanya teknologi2 sperti tv, radio, internet, media cetak, kita dapat lihat dan saksikan bagaimana saudara2 kita yg sama je fitrahnya macam kita, ada jasad, ada hati, ada akal, ada perasaan, tapi mereka x dapat nak lalui kehidupan mereka sesempurna kita di bumi Malaysia ni. Alhamdulillah, di UIA ni banyak kali dah diadakan demonstrasi, dan lepas solat jumaat tadi sekali lagi diadakan demonstrasi oleh Al Aqsa Society sendiri, dan kutipan dana bagi membantu mereka saudara2 seIslam kita di kejauhan bumi bergolak tersebut, mudah2an dapat sampai kepada mereka mungkin dalam bentuk wang ringgit, pakaian, ubat2an dan lain2 yg perlu.

Sungguh pelik rasanya kita duduk di atas bumi yang sama, tapi kita boleh bergembira lagi di sini, makan boleh pilih, tidur boleh nyenyak, org boleh bercinta dan tergila2 lagi, sedangkan di sebelah bumi sana plak hanya ada doa dan harapan, di samping sedikit perjuangan saki baki kekuatan yg ada dalam diri dan apa yg terdapat pada sokongan n bantuan objek2 sekeliling. X mampu rasanya nak membantu direct dengan kudrat yg ada ni, walau hakikatnya kalau diikutkan sunnah berjuang, ingin je kaki ni dihalakan arahnya ke sana, angkatlah apa jua senjata asal dapat kutetak 1 kepala anjing israel laknatullah itu.

Demonstrasi bukan pada mulut dan tangan yg menjulang2 poster dan banner sahaja, tapi kena disusuli dengan perbuatan. BOIKOT ! Itu yg terbaik rasanya kalau diikutkan kudrat yg ada ini. Demonstrasi adalah bangkitan semangat perjuangan dari dalam rohani, tapi boikot menzahirkan apa yg terlubuk di hati. Ayuhlah rakan2 sekalian, sesiapa yg membaca dan terbaca petikan ini, sama2 kita boikot produk2 israel, produk2 mereka yg cuba meranapkan agama Allah di muka bumi ini, produk2 mereka yg bersekongkol dengan israel laknatullah ini, mudah2n sedikit usaha kita tapi besar maknanya buat agama kita yg tercinta ini. Untuk senarai barangan yg mesti diboikot, sila layari www.muslimconsumer.org.my . InsyaAllah baik niat kita, sedikit mana pun bakti kita, di sisi Allah besar nilaiannya.


You may also like

Isu-isu mutakhir berkenaan kekejaman dan kezaliman yg berlaku ke atas Gaza mmbuatkn kita smua umat Islam ni terasa akan bahang keganasan ter...