/
0 Comments
huhu, weeknd mnggu lepas (14-15feb) agk pelik dan quite bz sebab secara tiba2 saya mdpat tugasan dari skill recreation utk jaga booth sempena minggu co-cu. sebabnya? hehe, kena denda..patutnya minggu sebelum tu ada camping di pahang, tapi disebabkan hari jumaat (hari kelas recreation) tu saya x g kelas sebab fotografi pancaindera, so x tau la plak ada camping sabtunya..dan sebagai balasan cikgu recreation pn suruh jaga booth selama 2 hari ni..mula2 macam tensen gak sebab biasa la sabtu ahad byk kerja nak disetelkan tapi tiba2 kena menjaga lak..xpe2, ada hikmahnya..tapi pengalaman jaga booth ni seronok gak, mklumla, mmg jrg nak join2 aktiviti yg bersosial sangat di uia ni, tp bila skali dah jaga, huh, glamer habis..haha..malu sungguh, ramai yg kenal kite tp kite x kenal org plak..maka dengan hanya menjada booth 2 hari je rasanya lebih 60 org yg dikenali..banyak tu..tu belum dok sebulan kat center tu jumpa smua org, rasanya boleh jadi wakil rakyat kot..=p

Macam2 la aktiviti yg recreation buat, orienteering, pertandingan pasang khemah plg cepat, dan macam2 lagi. Yg jadinya sangat penatnya bukan sbb apa, dari jumaat mlm dah g balakong untuk recording ( d studio arteffects), pastu sabtu pagi ada meeting dengan sofieya plak, habis meeting je terus berkejar ke uia untuk start jaga booth, sampai kul 6pm (siap bungkus2 brg n hntr semula barang2 ke stor). balik tu mmg lepak, lepas magrib tido sampai kul 10.30pm baru bangun g dinner..esoknya pagi ahad kul 8.30am dah terpacak kat booth, kena letak barang2 smula untuk exhibition, start amik kedatangan ahli2 untuk main orienteering..dan seterusnya sampai lah kul 2lebih baru siap bungkus booth..huhu,seronok boleh tahan gak ar..makin ramai kenalan dan kite ni yg kena denda tiba2 rasa macam jadi assistant cikgu lak, macam tinggi je pangkat sbb byk monitoring peserta2..huhu. dan lepas tu balik bilik sempatlah lelapkan mata sejam, then bersiap ke kajang plak sebab ust Azhar EzQurban belanja devotees jamu makan di resoran. pastu devotees terus ke balakong sebab sambung recording, sampaillah lebih kurang kul 11.00pm baru balik uia..huh, penat, tapi seronok dan bermakna hidup ni..=)












Gmbr budak2 team kitorang lepas siap pasang khemah dlm masa 3minit !











Gambar sister2 tengah berkerumun kat booth recreation lepas penat join aktiviti











Gambar anak cikgu recreation, Ameen. Selain kena jaga booth, kena gak jaga budak ni, nasib baik budak ni bijak n baik, bagi PSP je dah boleh tinggal..haha


You may also like

huhu, weeknd mnggu lepas (14-15feb) agk pelik dan quite bz sebab secara tiba2 saya mdpat tugasan dar...