/
0 Comments



Lupa nak post, khamis malam yg lepas saya berkesempatan menyaksikan teater muzikal Sirah junjungan Tahajjud Cinta yg diadakan di istana budaya..mengisahkan ttg perjalanan hidup Rasulullah S.A.W, rasanya mmg best dan sgt berbaloi kalau kita g datang sama2 meriahkan teater ni..mmg bnyk part yg menarik, jln ceritanya, lagu2 yg dipersembahkan, lakonan2 yg mantap, dan vokal penyanyi utama malam tu iaitu jamal abdillah mmg sangat power..jadi apa kata sapa2 yg ada duit lebih tu, (tket plg murah RM30), boleh lah amik pengalaman merasai susur galur cerita dan sirah kehidupan baginda Rasulullah S.A.W, didendangkan dengan nyanyian2 yg hebat, mudah2n dapat mnguatkan lagi cinta kita kepada Rasulullah S.A.W. Untuk persmbahan 18hb-20hb, penyanyi utama ialah Dato' Siti Nurhaliza, 21hb Mawi, dan 22hb Amy Search..Jadi jgn lepaskan peluang ni, jom kita sokong teater2 sebegini yg akan membuka lagi mata orang ramai supaya diorang dapat saksikan, bukan teater2 yg tidak berunsur keagamaan sahaja yg dapat menarik perhatian penonton, tapi kisah kehidupan junjungan besar kita ni juga mampu memberikan impak dalam tayangannya yg tersendiri..Nak tau lebih lanjut, layari www.istanabudaya.gov.my


You may also like

Lupa nak post, khamis malam yg lepas saya berkesempatan menyaksikan teater muzikal Sirah junjunga...