/
0 Comments
Alhamdulillah, masih diberikan nyawa oleh Allah utk hidup sampai skrg..banyak sungguh perkara yg Allah nak saya tempuhi, belajar dari ksilapan, & bljr perkara2 baru. sejak hbs exam sabtu lepas, petang terus sibuk berkemas bilik sbb kolej kmi akan tukar perabot2 baru, so kna lah kosongkan bilik..barang2 ku yg macam org dah khwin ni pn x payah citer la, berbeg2,berkotak2 dan mmg x muat la klu nak pindah skali trip je..

Esok pgi ahadnya (19april) seawal 8am dah smbung kemas sebab nak pindahkan brg2, tumpang sementara di rumah kwn sbb nak tunggu masuk ofis sendiri nnt lmbt lagi.insyaAllah Neurotic Studio akn beroperasi secara lebih berkembang lg pasni setelah ada ofis (di area gombak)..semntra ni lepak rumah kawan ni dulu, sambung buat projek2 yg ada & tertangguh. tengahari tu gak grup FeelHoney dtg utk recording & photoshoot, termasuk incik shahiran, mereka smua adalah insan2 yg akan menjayakan pembikinan album nasyid indie tu nnt..Tp disebabkan mslh brg2 studio xhabis set up di sini, x jadi la plak recordig FeelHoney,cuma dpt wat photoshoot je..tu pn lewat sgt disebbkan dah tukar plan, so photographer kite iaitu cik syazwana pn terpksa berkejar ke cni..lbh kurang jam 7pm baru grk g bukit ampang sbg lokasi photoshoot..dlm perjalann ke sana tu maka ada la satu insiden eksiden di depan kereta sy ni..sbuah keta kancil yg pemandunya sorng lelaki agaknya bawak keta macam ala ala mabuk kot, nak masuk simpang tapi x jadi masuk pastu depan sket dia boleh himpit kereta toyota sebelah (agaknya mmg spesis xreti tengok side mirror bila nak masuk lane org lain), maka bergeseran lah dua2 keta tu..si pemandu toyota tu bengang terus tolak keta kancil tu (keadaan ni berlaku semasa kedua2 keta tu masih bergerak di jalanraya), disebabkan tolak dari side belah kiri belakang, maka keta kancil tu pn berpusing 180 darjah! huhu, berlaku real depan mata..sure suami isteri tu terkejut, mujur x terbalik keta diorg, dan mujur gak jarak keta kitorg pn di tahap yg dekat untuk menjadi saksi kejadian tu tapi jarak yg masih selamat.

So perjalanan pn diteruskan..dlm keta ni dok sembang psl kejadian yg baru je berlaku tadi, mmg padan la muka si pemandu kancil tu..haha, jahatnyer diriku..tp mmg patut pn..dia drive di sebelah ada isteri, pastu buat perangai giler bawak keta camtu..kalau x sayang nyawa sendiri pun at least sayangilah nyawa isteri anda yg tercinta itu..hehe..rasa rugi lak x merakamkan detik2 'indah' itu..=D kami teruskan perjalanan menuju ke bukit ampang, dan tiba lebih kurg jam 8.00pm..alamak, xsolat mgrb lg ni..check sorang2, smua masih ada wuduk lg, so ditepi jalan raya besar gak kitorg bentang sejadah, solat tepi jalan je..haha,biarla org nak kata apa or tengok pelik, yg pnting solat jgn tinggal..lepas siap solat, rasa lega sangat, baru la blh photoshoot dgn tenang..FeelHoney mula2 malu2 sebab ada la orang2 lain kat kawasn tu, tapi x kisah la kan, kita x kacau diorang..pastu dah byk kali amik gmbr, terus hilang malu sket demi sket..gmbr melompat ada, buat selamba ada, n bnyk2 lagi aksi2 lain..selesai FeelHoney, incik Shahiran plak bergambar yg sampai 10minit..yela, gmbr sorang je sng nak amik..

Selesai photoshot plak FeelHoney bagitau beg diorang yg berisi duit tertinggal di masjid masa solat asar tadi.ya Allah ! banyaknyer dugaan..dalam tu ada lebih seribu ringgit, so dalm keadaan camtu kitrog yg dah la x mandi ptg lagi, penat giler + lapar lak sebab mmg x makan langsung dari pagi kecuali minum cendol je tghari tadi, kitorng pn pk nak dulukan yg mana satu ni..At the same time nak kna hntr cik syazwana yg kena rush catch kwn dia sebab mereka akan sma2 balik kuala kubu baru.so terus buat keputusan hntr cik syazwana ke kepong, then patah balik ke gombak untuk gi smula masjid tmpt tertinggal beg tadi..kalau ikutkan mmg rasanya 1% pluang untuk jumpa balik beg tu, tapi dengan kuasa Allah, alhamdulillah, ada ! huhu, masa tu kul 10lebih..masjid pn dah gelap, mujur pintu masih bukak.ada insan yg baik hati nmpk beg tu then simpan dalam masjid..alhamdulillahh..Pastu solat isya' berjemaah dan FeelHoney pn bersurai dengan kitorg..Pasni nk g isi perut lak ni..

Selesai je isi perut (makan ikan stim sbb campur dengan siang punyer lapar tadi), gerak g kepong jap, masa tu dalam kul 12.30am (dah lewat tghmalam), tiba di kepong je ada plak roadblock..ok xpelah, wa relaks je kan, bukan ada salah pun, lesen ada, roadtax pun ada, seat belt pun pakai, ttaaappiii polis tu suh behenti tepi..check smua, then dia suh tekan brek..saya tekan ar, pastu dia tekan dia suh p tengok lmpu belakang..alamak!!lampu brek ku smua x menyala..haduihh..sejak bila lak ni, mmg betul2 x perasan..so dapat lah sorng mintak autograf malam tu..(kna saman la)..xpe, lepas g kepong tu balik la singgah uia jap nak sambung amik brg2 yg mana larat nak disumbat dalam keta lagi..lepas sumbat smua brg2 dalam keta, sampai member ni pun terpaksa pakai helmet dok sebelah, pgg kaki kerusi macam pegg stereng kereta..so dengan yakin kitorg pn gerak nak balik umah ni..ya Allah,,dalam perjalanan yg xsampai 5 kilometer tu pun ada lak roadblock lain..udah..ni dengan kwn begini rupa, brg kat blkg berlambak sampai x nampak rear mirror, nak taknak terpaksa pusing masuk laman depan rumah orang (luar pagar), behenti situ, letak barang2 sket kat ctu, kwn pn lepak situ jaga brg, maka diriku sorang lah teruskan hantar barang2 balik umah, then pusing dtg lagi amik kwn plk dengan barang2 yg ditinggalkan dengan dia tadi..

sampai umah lebih kurang dekat jam 3pagi, badan mmg letih sangat2, so lpas siapkan apa yg patut,terus baring tarik selimut dan selamat malaammmm dunia..huhu..begitulah alkisah 19april yg lalu..=)


You may also like

Alhamdulillah, masih diberikan nyawa oleh Allah utk hidup sampai skrg..banyak sungguh perkara yg Allah nak saya tempuhi, belajar dari ksilap...