/
0 Comments

Bersiap2 untuk perjalanan, bergambar di ofis Devotees


Sewaktu persembahan


Gambar buat-buat berani pegang ularr..hehe


Di pangkin bersama Kak Tini (PR Devotees)


Cantik kan? Halaman stiap bilik di Mayangsari Resort, ada swimming pool


Pemandangan bilik dari luar


Alhamdulillah, baru selesai Gempak Desa Astro (GDA) sebelah pantai timur yg diadakan di Bandar Al Muktafi Billah Shah (AMBS) Terengganu 12-14 Jun 2009. Kami bertolak dari Astro Bukit Jalil hari jumaat tengahri, singgah mkn di Wangsa Maju, teruskan perjalann yg mengambil masa beberapa jam (sebab banyak sangat berhenti), tiba di Mayangsari Resort, Dungun pada jam 7.00pm. Excited sngt sbb resort ni saaaangat cantik, rekabentuk ala bali..siap ada kolam renang stiap bilik (bilik? boleh la dikatakan rumah..) oh ye, kali Shauqi x dapat join sbb sibuuuuuuk sangat dengan kursusnya tu..tempatnya digantikan oleh sessionist tetap Devotees iaitu Aisamudin yg mmg dah slalu isi kekosongan mana2 ahli Devotees yg x dapat hadir show.
Malam tu makan di restorn yg sangat berdekatan dgn tmpt penginapan, rekabentuknya plak bentuk kapal, dan yg plg penting mlm tu disebabkan masing2 sgt kelaparan, melantak nasi pun sampai 3 pinggan, air rasanya 5x gak saya tambah..huhu, nafsu, nafsu..selesai isi perut, singgah di 7-E sebelum pulang ke hotel..tidooooo...

Hari sabtu gerak ke lokasi show tengahari, mkn di sana, menunggu gak sampai jam 4pm sbb performance Devotees dijangka sekitar waktu tu. Alhamdulillah sbb cuaca baik masa persembahan Devotees, yelah, risau gak kot2 hujan, habis penonton lari xde plak orng nak tengok nnt..Selesai persmbahan kami ada plak persmbahan daripd Akbar, pastu ada forum Liga Ilmu, dan sekali lagi kami & Akbar ambil alih utk slot berzikir sambil narration (penceritaan) disampaikan oleh Ust Dinie. Menjelang magrib Devotees ke masjid utk solat maghrb berjemaah dan sesi tadzkirah, oleh Ust Shukri (penasihat agama Sultan Terengganu) sehinggalah waktu isya'. Macam biasa, lepas isya' smua pegi melantak skali lagi sbb mmg ni lah waktu2 lapar..makan kalau dengan Astro ni mmg best lah.mkn seafood je..skali lagi kekenyangan, plan mula2 nak mandi swimming pool lepas makan tu, tp dah perut berat, malas pun menjadi2, balik bilik melingkar atas katil jela jawabnya..

Ahad tadi kami gerak balik ke Kl lbh kurang dalam kul 11 lebih sbb xnak stuck dalam traffic jem, maklumlah baru hbs cuti skolah, kenderaan msti banyak kat jlnraya..masa balik ni jela masa Devotees nak bershopping..hehe, shopping la sangat..singgah di Telok Mak Nik (Monica Bay bahasa omputihnya..hehe) beli beberapa jenis makanan, dan pastu terus balik..singgah makan tengahari di R&R Gambang, seterusnya sampai KL lebih kurang jam 5lebih. Selamat tiba di Astro Bukit Jalil dalam kul 7pm.


P/S : Special thanks to Kak Jannah Astro Oasis, Kak Fiza & husband, Bro Norish, Wan & Ayoi (drivers) & all who've been involving in this journey & it was a great opportunity to be here & there with all of you..see ya' in Temerloh, 4th July 2009 !


You may also like

Bersiap2 untuk perjalanan, bergambar di ofis Devotees Sewaktu persembahan Gambar buat-buat be...