/
0 Comments
Bismillah, assalamu'alaikum..

Alhamdulillah, dah menjengah tahun 2010, bermakna tahun ni insyaAllah kalau dipanjangkan nafas saya sudah mencecah usia 24 tahun la umurku ini...Tengah memandu dari Selayang tadi teringat2 beberapa kenangan sepanjang 2009, dan ni nak habaq mai satu cerita 'perasan' yg berlaku sekitar pertengahan 2009 yg lepas..ceritanya begini..

selesai bercuti dari kampung halaman di kota tinggi, saya pun bersiap nak balik kl (naik bas transnasional). parent hantar ke bus station dan waktu bas bertolak lebih kurang jam 6pm. Alhamdulillah dapat naik bas on time, dan ketika sedang mencari seat number, oh rupa2nya seorang 'awek' yg duduk di sebelah seatku..hmm...gadis genit tu free hair dan rasanya usia lingkungan 18-22 tahun kot..? wajahnya saya rasa agak manis (scan cepat2 dengan sekali imbas je..hehe) dan saya macam biasa bila naik bas je terus mindset nak tido..x berapa rajin nak berborak2 dgn orang sebelah menyebelah.. masa duduk tu smpt snyum sket je pada gadis di sebelah ni..then saya terus sumbat telinga dgn earphone, layan mp3 dan tido..(tanpa lupa membaca doa naik kenderaan terlebih dahulu..hehe).

sampai di perhentian machap, saya bangun untuk berhenti solat maghrib, then naik smula dalam bas tengok awek ni mmg sah2 la x tdo langsung sepanjang perjalanan tadi dan asyik sibuk main SMS..x kisah lah..rupa2nyan dia x boleh nak bersandar sebab seatnya x boleh nak naikkan, mmg dia langsung x bersandar sepanjang perjalanan tadi.. so dia minta tolong dan saya rasa macam x dapat nk tolong (mmg sah2 la kerusi tu dah jem).,.dan dia pun pasrah je dapat seat macam tu..xpelah, ..saya pn sambung tido smula..zzzzzz...

then nak ditakdirkan sampai di mana ntah saya terbangun, dan jeling sket kat gadis sebelah ni yg mmg sejak dari bertolak sampai la ni dok main SMS je, dan kebetulan time2 saya tertengok pada skrin henfonnya tu tertera perkataan yg gadis tu taip n baru nak send pada kawannya yg berbunyi .."mamat sebelah aku ni boleh tahan gak, tapi macam penyanyi nasyid lak..kensel2..haha.." ...........saya masih berpura2 tido, tp tergelak sket..mujur dia x perasan...haha kelakar betul ntah camner Allah nak tunjukkan apa reaksi org pada kita, tu lah perkaranya yg tiba2 terjadi...so saya dah fahamlah apa persepsi gadis tu pada saya..

perjalanan utk sampai puduraya lebih kurang lagi 15 minit je, dan dalam hati ada gak terdetik bila nak turun nnt nak sapa gadis tu dengan ayat macamni "..kenapa, x suka penyanyi nasyid ke..?" hehe...tp x jadilah nak teruskan niat tu, tkut nnt dia fikir saya yg bukan2 plak.....:) sekian kenangan perasan 2009 ..


You may also like

Bismillah, assalamu'alaikum.. Alhamdulillah, dah menjengah tahun 2010, bermakna tahun ni insyaAllah kalau dipanjangkan nafas saya sudah...

No comments: