/
6 Comments
CINTAI DIRIKU SEADANYA
Composed/written/arranged/performed/produced by HALIM

Cintai diriku seadanya
Jangan sampai kau membutakan
Cinta Yang Maha Esa
Tak perlu buktikan
Untuk aku percaya
Kerna aku kan tetap setia

Cintai diriku seadanya
Aku takut bila
Ada khilafku nanti
Kau akan menjauhi
Dan kau akan membenci
Tak sudi mengerti

Cintai diriku keranaNya
Biar kasih ini
Jadi jambatan ke syurga

Yang kuharapkan redhaNya
Subur dalam tiap nafas kuhela
Dan doa
Kan selalu mengiringi
Agar terus kau mencintai
Diriku..seadanya…keranaNya…


Karya terbaru dari saya insyaALLAH bakal dimuatkan dalam album solo nnt. Lagu ini menyampaikan luahan rasa ssorang yg terlalu disayangi oleh ssorg (blh jadi suami,isteri, ahli kluarga, atau ssiapa shj) dan dia mngingatkan agar cintailah dirinya seadanya krna jika cinta tu mlbihi cinta kpd Allah, maka dah jatuh hukum syirik, dan Rasulullah S.A.W sndiri pernah bersabda yang mafhumnya mengingatkan kita supaya menyayngi sesorg tu seadanya dan tidak terlampau cinta kerana boleh jadi kita akan benci padanya suatu hr nnt, dan bencilah ssorg tu seadanya kerana mgkn suatu hr nnt kita akan syg padanya. Wallahu a'lam. Ambil yang baik dan tinggalkan yg x baik. Nak dengar lagunya? Kena tunggu album solo sy kluar nnt, insyaALLAH ;-)


You may also like

CINTAI DIRIKU SEADANYA Composed/written/arranged/performed/produced by HALIM Cintai diriku seadanya Jangan sampai kau membutakan Cinta Yang...

6 comments:

~M.i.z.D.i.e.L.a~ said...

lirik yg mantap :)
mohon utk share ^_^

HaLiMaH's WoRLd said...

salam... ermm... tak tau plak dah begerak solo... ape pon slamat maju jaya dan selamat mnempuh apa jua rintangan y mndatang...

nadiRASUL@iman said...

the lyrics are meaningful and so beautiful :) can't wait for da complete song~

*Azdah* said...

Salam Abd Halim

Bagus bait kata2 dari lagu ni..t'ingat pula dgn lagu inteam CINTAI LAH Ilahi..dimana cinta Allah itu yg paling kekal dan sempurna. cintakan bunga, bungakan layu, cintakan manusia, dia kan pergi, cintakan Allah yg Hakiki..

Teruskan perjuangan dalam industri nasyid..kalau dah kuar album solo bgtw ye..kat FB ke, kat Blog ke..nak beli..!! (^_^)

Wsalam

:: Nurul Nadia Azman :: said...

salam...
best la lirik nasyid ni..ia nasihat & peringatan yg sgt bguna..anyway, tima kasih kpd penulisnya..smoga success slaloo ye...=)

puteri alishah said...

salam..
lirik yg sangat menarik...:-)