/
8 Comments
Assalamu'alaikum,



Sardin, maggi, bihun segera, mee sedap, milo, cereal, rendang segera, serunding daging, roti, kaya,..apa lagi?

Tinggal sehari je lagi nak berangkat untuk makan-makan angin di Korea. Dah puas makan angin kat sini so nak try yang sana pulak. Checklist akhir barang-barang lain:

1) Gadgetaries - kamera, laptop, ipad, charger semuanya
2) Toiletries (berus tandas terlibat ker..?)
3) Dokumen penting - Passport, borang tempahan hotel
4) topi & sunglasses (untuk kelihatan lebih encem..wahaha)
5) alat-alat kekejaman - pisau, gunting, pembuka tin (??)
6) kamus korea
7) sejadah (bajet soleh la tuu)
8) beg baju yang penuh dengan baju
9) tripod kamera (adi, pinjam tau!)
10) payung (perlu ke.??)
11) seterika
12) anything else..?

Ok next is to-do-list di Korea nnt:

1) Naik Korea Train Express (KTX)
2) Bergambar dengan cherry blossoms
3) Naik subway ulang alik tanpa hala tuju
4) ziarah & solat jumaat di masjid di Itaewon
5) berjalan-jalan tanpa tujuan ikut ke mana2 je pelancong lain pegi..huahua
6) ...akan difikirkan kemudian...

InsyaAllah saya akan update perkembangan terkini di sana thru this blog & now I feel so excited to record some videos (kena praktis cakap omputih pasal katsana bahasa tu je yang tahu). Mungkinkah akan ada videoklip terbaru akan dirakamkan di Korea nanti? Yeah, masuk dalam to-do-list!


You may also like

Assalamu'alaikum, Sardin, maggi, bihun segera, mee sedap, milo, cereal, rendang segera, serun...

8 comments:

Sarah Azizul said...

bawak Brahims ..yang ada siap daging masak kicaplah..ayam masak merah lah.. sonang. ada jual kat giant tu.

Azeyra said...

Selamat bercuti...moga selamat perjalanan pergi dan pulang...enjoy ur trip..=)

Najmah A. M said...

erk. nak komen ke tak nak. nak, tak nak. nak, tak nak.

kenapa tak ada orang komen ni? ^^

pergh! gi korealah! jeles~ korea...apa yang menarik ye? kalau jepun, pemandangan. banyak yang masih terpelihara kan? korea?

hm. pi lah muzium! istana lama tu ke? eh ada ke? kut2 lah boleh try costume. ^^

selamat bermakan angin~

chAq said...

kompas :). Senang nak check arah qiblat.
ni ada jadual waktu solat : http://www.asfory.com/muslim_prayer_times/seoul_southkorea.html
Selamat bercuti...
Lepas ni Europe pulak yer.

CW SHARIFAH BALQIS CW ABD HAMID said...

Assalamualaikum...

wah..bestnye akhi dpt pegi korea..
jeles betul ana dengar...hehe
dgr kata pulau jeju kat sana sangat cantik..,akhi pegi sana x?
kalu pegi..ambil gambar banyak2 tau..

semoga Allah permudahkan perjalanan akhi..
semoga selamat pergi dan selamat balik..

salam..

::نور فيلزاتي:: said...

erk, pegi tak ajak pun. hahaha, tu mesti ada niat nak gi ke pulau nami, pose2 romantik kat situ. hehe, selamat pergi dan pulang. :) InsyaAllah. :)

firyaldhiniyyah said...

beznyer pi korea! insya ALLAH... sm0ga perkara yg baik sntiasa mngiringi! slamt pergi n slamat pulang ke tanah air!

AnaMilikDIA said...

alhamdulillah..sampy jugak ke korea :)