/
5 Comments

Assalamu'alaikum,

Alhamdulillah..hehe..sewaktu taip posting ni saya masih tersenyum setelah terbaca email yg dihantar oleh pihak RIM Malaysia. Alhamdulillah, Devotees telah tercalon antara 5 finalists untuk Anugerah Industri Muzik (AIM) yg ke 18. Buat masa ni saya masih tak dimaklumkan dalam kategori apa yg kami tercalon, cuma maklumat yg ada iaitu press conference akan diadakan rabu ni dan akan ada road tour bersama finalist2 lain, insyaAllah.



Tarikh AIM pula dah dimaklumkan iaitu pada 12 November 2011. Bersyukur sangat2 sebab susah payah penantian demi menghasilkan album Berjalan Tanpa Henti akhirnya tersangkut gak pencalonan di AIM ni. Kali terakhir kami pernah hantar pencalonan iaitu pada 2006 (or 2005, x ingat) dengan mempertaruhkan album pertama berjudul Devotees. Bukan rezeki kami untuk dapat join the club mereka2 yang tersenarai top 5, sekarng ni baru la dapat merasakannya :)

Walaupun ni cuma pencalonan, tapi saya sangat2 berpuas hati sebab Berjalan Tanpa Henti ni mengumpulkn usaha dan semangat Devotees yang berjuang dan terus berjuang walaupn dah 6 tahun, diuji pelbagai rintangan dan dugaan, kami tetap stay cool. Tak menaruh harapan yang tinggi pun untuk menang sebab kalau dah top 5 tu tentulah yang lain hebat2. Jadi dapat tercalon ni pun dan muncul di kaca tv dalam senarai top 5 tu pun dah bersyukur sangat2. Apa-apa pun doa kawan2 saya pohonkan. Sekurang2nya Devotees bukan sekadar dikenali oleh peminat nasyid, tapi kami nak kembangkan nama ni sebagai tanda perjuangan bukan sekadar saja-saja. Sekali lagi, alhamdulillah :)


You may also like

Assalamu'alaikum, Alhamdulillah..hehe..sewaktu taip posting ni saya masih tersenyum setelah t...

5 comments:

aJJeLiNa said...

Assalamualaikum.. Alhamdulillah, akhirnya,.. Tahniah ya en. halim dan buat semua ahli kump devotees.. (Ceh, sy lak yg over happy) haha.. :P
Semoga semuanya akan berjalan makin lancar selepas ini.. :)

chAq said...

Tahniah... :)

Munifah♥ said...

Tahniah ye Devotees !Berkat semangat , usaha ,dan kesabaran kalian akhirnya membuahkan hasil juga :) kami peminat2 pon terase gembira juge . insyaallah moga Devotees terus melangkah kehadapan :)))) TAHNIAH

are_jah91 said...

tahniah2~~~moga2 devotees akn terus sukses....

Eylia_Feelhoney said...

assalamualaikum..taniah buat akhi-akhi devotees...saya pun rasa sangat gmbira mendngr khabar itu...semoga devotees terus maju jaya dan teruskan perjuangan dlm industri nasyid...all the best devotees.....