/
6 Comments
Assalamu'alaikum,

Alhamdulillah, apa khabar semua? Saya sedang sangat2 busy masa update ni tp memandangkan ada ramai yang bertanya, saya akan share jugak latest cerita yang menarik yang ada gambar utk memudahkan lagi penceritaan saya. Ok, penghujung tahun lepas saya dan Devotees telahpun selamat menjayakan sebuah show di Singapura iaitu persembahan sempena Majlis Malam Gala Virgin Gold Mining Corporation (VGMC) bertempat di Marina Bay Sands. Jadi dah alang-alang berjalan ke negara orang ni kami pun ambil kesempatan untuk enjoy-enjoyan di Universal Studio Singapore (USS) yang terletak di Pulau Sentosa.

Jom tengok gambar-gambar ni dan cerita di sebaliknya!

Welcome to Universal Studios Singapore (Signboard di parking basement)

Salah seorang pelancong dari Malaysia (best x tengok senget kepala?)

Kaunter tiket. Kami datang seawal 9 pagi, tiket kaunter pun x bukak lagi. Takpe, dah buat tempahan secara online

Admission ticket to Universal Studio Singapore

Salah sebuah kedai yang menjual pelbagai barangan cenderahati berjenama Universal Studio Singapore


Permainan pertama yang kami segera meluru masuk, Cylon! Roller coaster yang cambest

'Monster Rock' salah sebuah bangunan yang terdapat dewan persembahan oleh 'hantu'hantu' omputih di dalamnya

Locker tempat menyimpan barang2. Free untuk 45 minit pertama rasanya

Di hadapan Carter's Curiosities, sebuah kedai cenderamata pelbagai produk dari filem The Mummy

Senget lagiiii....

The gateway to Far Far Away! Pintu kota istana yang dijelmakan menjadi realiti dari filem animasi terkenal, Shrek!

2 orang Shrek..

..dan seorang lelaki kacak..

Istana Far Far Away yang tersergam indah, sebijik macam dalam filem


Kedai menjual barangan cenderamata watak-watak dalam Shrek

Si Kacak & Si Huduh :p

King Julien's, sebuah medan selera yang dinamakan sempena watak binatang apantah dalam cerita Madagascar

Watak utama Madagascar (yang bertopi di belakang)

One of my favourite's pose~

Bergambar dengan seorang pelancong dari Timur Tibet & pelakon utama Madagascar (sekarang bertugas di NasyidFm)


Frankenstein yang mencekik saya!


You may also like

Assalamu'alaikum, Alhamdulillah, apa khabar semua? Saya sedang sangat2 busy masa update ni tp ...

6 comments:

[kotakhati] said...

gelak guling2 tengok gambar2 dlm ni..haha

~Filzati Zulkepli~ said...

err, dj fir jadi pelakon utama madagascar? err =,=

*IFI* said...

Lawakla post ni (masih tergelak...hihi)

2 org shrek, seorg lelaki kacak?hahaha

Frankenstein tu patung ke org betul?

Fitriah Ayn said...

bestnyer..

nadiRASUL@iman said...

bestnyer u ol bergembira kat USS. kami yg dok kat jb x sampai lagi ~_~" huhu anyway hilarious entry nih :D

I'm storyteller said...

lawak la.. Kena rotate 90 degree utk mnyempurnakan p'bacaan.. ^-^