/
5 Comments


Assalamu'alaikum semua,

Maaf sangat2 sebab dah lebih sebulan tak update. Memang saya sangat2 terhad masa untuk masukkan cerita2 terbaru. Secara ringkasnya posting kali ni nak promo album terbaru Devotees yang bakal dipasarkan bermula 6 Mei 2012 ini.

Judul album iaitu Devotees 336 ini menghimpunkan 336 bunyi-bunyian asas 29 huruf hija'iyyah yang merangkumi bunyi mad, tanwin, sukun, dan sabdu. Sebuah album yang saya kira penuh dengan eksperimentasi muzik yang Devotees sendiri tak pernah cuba sebelum2 ni, macam2 genre ada seperti african style, pop dance, portuguese style, cartoon musical, dan macam wali band pun ada. Semuanya lagu berentak catchy dan memang tak rugi dibeli dengan harga RM 22.

Kenapa tak rugi? Sebab yang pertama, semua lagu menjanjikan keunikan dan kepuasan mendengar yang tersendiri. Sebab yang kedua selain berhibur anda juga dapat belajar atau kalau dah tahu kita dapat mengulangkaji dan perbaiki sebutan asas bagi setiap huruf, mengikut harkat (panjang/pendek) yang betul.

Sebab yang ketiga pula ialah anda sebenarnya telahpun melakukan sedekah yang sangat2 disukai oleh Allah lebih2 lagi kerana setiap RM1 yang diambil dari pembelian album ini akan disalurkan kepada Yayasan Al Baghdadi sebagai dana untuk mengajar tajwid & al Quran kepada saudara baru, anak-anak yatim, dan masyarakat orang asli. Jadi bayangkan hanya dengan RM 22 anda dapat membantu ramai org lain belajar al Quran, dan kalau mereka dah pandai mereka akan solat, baca Quran, dan setiap huruf yang mereka sebut itu pahalanya mengalir juga kepada anda. Senang kan nak dapat pahala jariah hanya dengan modal RM 22?

Jadi semoga kelahiran album ini akan dapat memberi manfaat kepada semua, sebab kalau kita download percuma di internet, youtube, dan lain2 sumber, anda cuma akan dapat dengar sahaja, tapi tidak melakukan amal jariah hanya kerana sayangkan RM 22. Rugi kan? Kami Devotees amat berharap usaha2 murni sebegini tidak diambil kesempatan oleh orang Islam sendiri kerana usaha ini untuk membantu Islam sendiri, jadi kalau anda sendiri yang memusnahkannya maka apalah beza kita dengan orang Israel, betul tak?

Jangan lupa 6 MEI 2012 album akan mula dipasarkan, pelancaran juga pada tarikh yang sama di PWTC jam 12 tghr di pentas utama. Boleh dapatkan terus daripada kami siap dengan tandatangan dan poster. Semoga Allah membalas jasa anda semua yang membaca posting ni dan disebarkan kepada orang lain, dan lebih2 lagi doa saya untuk anda yang beli album ni yang original :) Terima kasih.


You may also like

Assalamu'alaikum semua, Maaf sangat2 sebab dah lebih sebulan tak update. Memang saya sangat2...

5 comments:

Ernee Azmn said...

tahniah :)

ciknadkacang said...

Tahniah..!
alah..xdpt r nk jumpe la sbb rombongan kelas pi sane 5 haribulan..mwuhuhu...

Sarah Azizul said...

sangat menark. Alhamdulillah.tahniah!

nisa_islam89 said...

insyaAllah akan beli..Tahniah!

amzarsyahmi said...

as salam devotees,

TAHNIAH dari saya. Tak berkesempatan ke sana kerna bekerja ( 06-05-12 ). Bagaimana dan di mana saya dapat membeli album terbaru ini?

TAHNIAH sekali lagi moga beroleh keREDHAan dari ALLAH.