/
7 Comments


Assalamu'alaikum semua, maaf kelamaan tidak update ini blog. Maklumla dah hujung2 tahun banyak pulak kerja-kerja tertangguh nak kena segerakan siap. OK kali ni nak update tentang 1 lagi Pakej Backpacker ke Korea yang saya baru je bukak untuk cuti semester 2013 iaitu pada 21 hingga 25 April 2013. Pakej ini sangat sesuwwai utk student2 IPT yang teringin sangat nak melancong dengan bajet rendah, tapi insyaAllah memuaskan.

Pakej selama 5 hari 4 malam ni macambiasa dengan harga serendah RM 1,050 seorang, ianya siap sekali dengan 1) penginapan di guesthouse, 2) makan minum yang halalan toyyiban, 3) pengangkutan dengan menaiki subway, dan juga 4) tiket masuk ke lokasi-lokasi lawatan. Ianya TIDAK termasuk tiket penerbangan pergi dan balik.

Utk tiket penerbangan, ada 2 pilihan utama utk anda yang berminat iaitu dengan Airasia ataupun dengan Malaysia Airines (MAS). Nak naik mana2 pun boleh kerana anda akan dijemput semasa ketibaan anda di airport Korea nanti.

Ok macambiasa jugak, untuk tahu lebih lanjut boleh sms/call 017 6986 765. Oh ye, soalan yang kerap diajukan iaitu: MACAMANA NAK JOIN PAKEJ NI? Jawapannya: Untuk join pakej ni, hanya perlu bayar deposit sebanyak RM 500/seorang, dan anda bolehla beli tiket penerbangan sendiri mengikut tarikh yang disediakan. Kalau tak tau cara nak beli tiket pun takpe, saya boleh tolong uruskan pembelian. Saya akan tengok harga tiket semasa, then saya akan maklumkan pada anda dan anda boleh masukkan duit deposit + harga total tiket penerbangan. Mudah kan? Balance bayaran lagi RM 550 pulak perlu dibayar lagi 2 bulan nak pegi. Maksudnya utk pakej ni kira balancenya bayar bulan Februari 2012 nanti lah ye. Mudah kan?

Baiklah, semoga cuti semester anda nanti lebih bermakna dengan percutian yang sungguh indah ini. Hehe. Akhir kata, marilah kita Berjalan Tanpa Henti (pinjam tajuk lagu 1 group nasyid tu) demi makan angin di Korea. Yahoo! Sekian, assalamu'alaikum :)


You may also like

Assalamu'alaikum semua, maaf kelamaan tidak update ini blog. Maklumla dah hujung2 tahun bany...

7 comments:

amy syeera said...

rasa2nya lepas ni ada lagi x pakej macam ni? sbb kawan2 rmai nak g tapi sbb baru tau, sume dah ada plan masing2..

LoVeLy pOtAtOeS said...

ada x untuk awal bln 7 punye? kalo ada tlg emailkn kpd sy di manjazetty@yahoo.com

Future said...

Akhirnya....post pun this package.
hehehe. Saya dah booking this pakej. Yeayyy...going to Korea soon. :-)
InsyaAllah.

Jack Johan said...

Alamak kenapa april? Plan nk p korea bulan june. Hehe takpe nanti aku cnfrmkan. Interested. Btw tak penah nampak pun kat uia dulu? Hahaha

Abd Halim Ahmad said...

UPDATED 31/12/2012: Cuma tinggal 10 kekosongan sahaja. Jom cepat sebab para peserta semuanya muda2 & insyaAllah journey kita akan jadi happening & menarik! :)

Noor Hafirdaus said...

saya memang akan ke korea pada cuti semester april ni tapi masih menimbangkan lagi samada nak join group ni atau jalan2 sendiri sebabnya kalau jalan2 sendiri lebih bebas kalau nak singgah di mana-mana tetapi lebih mudah join group ni kerana semuanya sudah diatur. Pening sudah...lagi 2minggu saya akan buat keputusan, sempat tak?

Salha Hashim said...

halim,bile nk bg alamat tmpt tinggal di sana ni??..sorilah akak ganggu pengantin baru kite ni..